Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

Wat is Mindfulness

Mindfulness is onlangs gekatapulteerd tot instant faam van een Aziatisch concept, om de nieuwste rage in de westerse cultuur te zijn. Mindfulness is naar voren gebracht als een van de topconcepten in alle new-agent geestelijke gezondheidszorg Arenas. Mindfulness, van de vele beschrijvingen van Mindfulness, gaat er alles aan om kalm, rustig te zijn, aandacht te schenken, in contact te zijn met je lichaam, diep en langzaam ademt. Het bewijs dat Mindfulness-meditatie ondersteunt als een mogelijke interventie voor stress, angst en depressie is ook in de afgelopen decennia dramatisch gegroeid. Met groeiend bewijs ter ondersteuning van zijn potentieel als een efficiënt middel om aandoeningen te behandelen en te verminderen zoals ADHD, chronische pijn, depressie en zelfs toe te voegen (aandachtstekort hyperactiviteitsstoornis), is het geen wonder waarom Mindfulness plotseling zo populair is geworden.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness bestaat al sinds de tijd van de Boeddha en is beschreven als ontstaan wanneer we in contact en opmerkzaam zijn met ons lichaam. Mindfulness wordt vaak geassocieerd met ademhalingsoefeningen en is geëvolueerd als een van de beste manieren om innerlijke vrede te bereiken. Het is geëvolueerd naar verschillende modaliteiten, waaronder Mindfulness Meditation, Mindfulness Oefening, Mindfulness Training, Mindfulness Retreats en Mindfulness Schools. Hoewel elk van deze modaliteiten zijn specifieke doel en focus heeft, hebben ze allemaal gemeenschappelijk het centrale doel om het individu in het moment volledig aanwezig te worden.

Het lijdt geen twijfel dat stress ons allemaal tot op zekere hoogte beïnvloedt.

Of de stress van werk of van school is, er is een zekere hoeveelheid stress die normaal en nodig is. Langdurige of chronische stress is echter ongezond voor iedereen en kan bijdragen aan een verscheidenheid aan fysieke en mentale problemen, waaronder depressie en andere emotionele stoornissen, hartziekten, kanker en vermoeidheid. Om deze voorwaarden te behandelen, moet u een manier vinden om het kernprobleem te behandelen, in plaats van de symptomen te maskeren. Mindfulnessoefeningen laten de geest rusten zodat het effectiever kan omgaan met de stressoren die het dagelijks wordt geconfronteerd.

De focus van mindfulness is aanwezig en om het huidige moment te ervaren. Een van de eerste dingen die we leren in veel mindfulness-meditatiecursussen is om comfortabel te zitten en ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en progressieve spierontspanning. Deze technieken zijn ontworpen om het individu toe te staan de geest te kalmeren, het lichaam te kalmeren en de Geest te ontspannen.

Toen we Mindfulness Practice toepassen in ons leven, worden we meer ontspannen en kunnen we ons concentreren op meer dingen en mensen. Als gevolg hiervan kunnen we problemen gemakkelijker zonder oordeel oplossen en in staat zijn om overvloediger te leven. Veel mensen gebruiken mindfulness in combinatie met meditatie en yoga om een holistische benadering van gezondheid en wellness te bereiken. Ze combineren mindfulness met meditatie om hun geest vrediger te maken en om het lichaam te laten ontspannen en zichzelf te genezen.

De beweging is een natuurlijke uitgroei van hoe we de wereld om ons heen waarnemen.

Als gevolg van ons dagelijks leven hebben velen van ons geen eerlijk begrip van de manier waarop dingen echt zijn. Als we bijvoorbeeld aan iets nadenken en we bezighouden met denken of toevoegen aan mentale conditionering, zijn we ons niet volledig bewust van wat we doen. Wat we denken is altijd een ontvouwing van gebeurtenissen en omstandigheden en hoe ze ons beïnvloeden.

Als we onze geest kunnen kalmeren van gedachten die zonder oordeel zich voordoen, kunnen we dan meer aandacht vestigen op onszelf en hoe we ons voelen over elk moment van ons leven. Mindfulness bevordert de genezing in het lichaam, bevordert de geestelijke gezondheid en moedigt aan in contact met onze emoties en fysieke sensaties. Veel mensen gebruiken mindfulness om met stress om te gaan en zichzelf te genezen. De beweging wordt gepromoot door leiders in de gezondheids- en wellnessgemeenschap, zoals Jon Kabat-Zinn, die unieke programma’s heeft ontwikkeld die meditatie en andere praktijken bevatten om individuen een gezond leven te helpen leven.

aAls u geïnteresseerd bent in Mindfulness, kunt u meer weten over de praktijk door Mindfulness-meditatie te proberen. Mindfulness-meditatie is gebaseerd op het principe dat je kunt leren om je geest te kalmeren om inzicht en spiritualiteit te vinden door me op te halen. Dit kan worden bereikt door geleide meditatie, maar ook door een verscheidenheid aan verschillende mindfulness-technieken. Het voordeel van de mindfulness is dat mensen in contact kunnen komen met hun lichaam zonder ze te beoordelen. Het bevordert genezing en emotionele stabiliteit. Een van de meest dwingende redenen om te leren over de voordelen van meditatie is het krachtige bewijs dat het ondersteunt.