Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

Loopbaancoaching is een vorm van begeleiding

Loopbaancoaching is een vorm van begeleiding en morele ondersteuning die door professionele loopbaancoaches aan hun klanten wordt gegeven, zodat de klanten hun transitie tijdens hun dienstverband effectief kunnen beheren, nieuwe vaardigheden leren en levens veranderen. Een loopbaancoach is iemand die ruime expertise heeft in het werken met mensen met alle soorten carrières, van instapfuncties tot leidinggevende functies; tot mid-career posities. De coach kan de cliënt begeleiden in een proces van zelfontdekking, waardoor hij een pad kan ontwikkelen dat het beste bij hem past.

Loopbaancoaching Programma op maat

Een loopbaancoach kan zeer effectief zijn voor zowel mannen als vrouwen die vooruit willen in hun carrière. Meestal ontwerpt een loopbaancoach voor een cliënt een loopbaancoachingprogramma op maat, afgestemd op de behoefte van de persoon. Het programma is ontworpen om de cliënt te helpen bij het identificeren van hun carrièredoelen, het ontwikkelen van een strategie om deze te bereiken, het identificeren van mogelijke obstakels en het leren van technieken om deze te overwinnen. Over het algemeen bestaat een loopbaancoachingstraject uit één tot drie één-op-één sessies met de coach.

Loopbaancoaching is ook een geweldige manier om je eigen adviespraktijk op te zetten, waardoor je de kans krijgt om je eigen baas te zijn terwijl je je persoonlijke en carrièredoelen bereikt. Coaching voor het leven wordt steeds populairder omdat veel mensen mentorschap en coaching zoeken om hun doelen te bereiken. U kunt voor uzelf een één-op-één adviespraktijk opzetten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie!

Carrièrecoaching is een geweldige carrière voor degenen die willen groeien en zichzelf ten goede willen veranderen. Er zijn veel voordelen te behalen door te werken met een loopbaancoach. Hieronder staat wat mensen te zeggen hebben over hoe loopbaancoaching hen en hun loopbaan ten goede kan komen.

“Mijn persoonlijke ervaring met loopbaancoaching heeft me geleerd dat mijn geest altijd helder is geweest en dat ik op de goede weg ben. Het heeft me ook geholpen te groeien als persoon en de uitdagingen van het leven met meer vertrouwen aan te gaan. Het beste van alles is dat ik weet dat als ik met een loopbaancoach blijf werken, ik zoveel meer zal bereiken dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Met deze voordelen lijkt het dwaas om geen praktijk voor loopbaancoaching te volgen. ” -Shawn J. Legg, gecertificeerde professionele levenscoach

Waarom een loopbaancoach raadplegen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich tot een loopbaancoachingsbedrijf wenden. Voor sommigen kan het zijn dat ze ongelukkig zijn in hun huidige positie en graag meer opwinding en verandering willen zien. Andere mensen zijn hun baan kwijtgeraakt en willen graag een manier vinden om hen en hun carrièredoelen altijd voorop te houden.

Een van de belangrijkste voordelen van loopbaanbegeleidingbedrijven is dat ze een weg bieden voor netwerken op sociale media die rechtstreeks ten goede komen aan het individu dat een loopbaanverandering nastreeft. Dit type netwerken heeft een directe invloed op uw sociale media-profielen en kan u helpen of pijn doen. Het is absoluut noodzakelijk dat u leert hoe u sociale media effectief in uw voordeel kunt gebruiken wanneer u met een loopbaancoach werkt. Ze laten je zien hoe je je social media-profiel integreert met je professionele leven.

Een ander belangrijk voordeel van een bedrijf voor loopbaanbegeleiding is dat ze u de mogelijkheid bieden om in contact te komen met andere mensen die dezelfde carrièredoelen delen. Misschien ontmoet je iemand op een conferentie of iemand die op zoek is naar een loopbaancoach. Via uw coach kunnen deze twee personen snel verbinding maken en elkaar offline ontmoeten. Door gedachten en ideeën te delen, konden deze twee mensen hun band versterken en carrièredoelen bereiken die ze anders misschien niet hadden kunnen bereiken.

Daarnaast stelt loopbaancoaching je in staat om te leren werken met een groep. Als je met een mentor werkt, moet je vaak dingen alleen doen, zoals communiceren met klanten of klanten. Met loopbaancoaching leer je effectief te communiceren met zowel klanten als prospects. Terwijl je een zakelijke relatie met iemand opbouwt, leert de coach je communiceren in zakelijke situaties, wat je kan helpen groeien als professional. Als u tijdens een reeks sessies met uw loopbaancoach samenwerkt, kunt u uw socialemediaprofielen bekijken en leren wanneer en hoe u met uw publiek, klanten of prospects kunt communiceren.

Ten slotte geeft loopbaancoaching je de mogelijkheid om professioneel te groeien. Terwijl je met een coach werkt, zal hij / zij je leren hoe je je professionele groei kunt evalueren en de richting waarin je gaat evalueren. Nadat je een coach hebt ontmoet, kun je misschien zelfs een aantal carrièredoelen stellen en om die doelen te bereiken. Door uw doelen te evalueren, samen met uw middelen, bent u beter voorbereid om uw doelen te bereiken.

Dus waar wacht je op? Stop met slepen met je werk! Als je interesse hebt in het verbeteren van je carrière, dan zou je zeker moeten overwegen om een loopbaancoachingbedrijf te starten. Er is veel groeipotentieel bij dit soort bedrijven.