Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

Welke granola is gezond?

Granola is een van de lekkerste en gezondste snacks die ik ooit heb mogen proeven. Niet alleen dat, maar ik kan me herinneren dat het een van mijn favoriete dingen was om te eten als kind, en nog steeds in mijn jeugd. Wat is Granola?

Wat maakt de beste granola?

Nou, dat is een antwoord dat van persoon tot persoon verschilt en afhangt van hoe nootachtig of zoet je je eten wilt hebben.

Sommige mensen zeggen dat de beste granola met noten wordt gemaakt, terwijl anderen liever een klein beetje suiker of zout aan hun kopi luwak toevoegen om het zoeter en romiger te maken. Het is echter mijn persoonlijke mening dat het beste van de granola die rechtstreeks uit de winkel komt, is dat je het voorgemaakt kunt kopen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten granola om uit te kiezen, dus je kunt er gewoon een kiezen die bij je smaak en budget past. Er zijn ook verschillende soorten kopi luwak te gebruiken.

Granola met lichte kaneelsmaak

Een van de populairste soorten granola die je tegenwoordig op de markt vindt, is die van volkoren haver. Het heeft een zeer lichte kaneelsmaak en is zeer gemakkelijk thuis te maken. Het beste aan dit soort granola is dat het in kleine Ziploc zakjes wordt geleverd, waardoor het heel gemakkelijk vers te houden is. Je voegt gewoon water toe en laat de zakjes een uurtje of zo weken in dat water voordat je ze uitlekt en in het blik stopt.

Een andere variant die je misschien wilt proberen is die van boekweit. Boekweitgranola is tamelijk zacht en heeft een milde amandelsmaak. Als je iets met een sterkere smaak wilt, dan kun je bruine rijst gebruiken. Met beide zul je geweldige resultaten krijgen.

Als je eenmaal deze twee keuzes hebt gemaakt, dan is het gewoon een kwestie van kiezen welke je het lekkerst vindt. En onthoud, het is niet nodig om een soort melk te gebruiken voor deze snack. Het beste is om 1% of magere melk te gebruiken. Het maakt echt niet uit wat je gebruikt, zolang je de smaak maar lekker vindt.

Ik moedig je aan om te experimenteren met alle verschillende soorten granola om te zien wat jij en je gezin lekker vinden. Misschien vind je er wel een die je zo lekker vindt dat je er verslaafd aan raakt. Ik zou aanraden om elke dag twee pakjes per persoon te nemen. Op die manier kun je delen en heb je elke keer een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.