Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

Problematisch gamen en gameverslaving

Videospelverslaving, ook aangeduid als Internet Gaming Disorder of Video Gaming-verslaving, wordt meestal gedefinieerd als een probleem dat wordt gekenmerkt door een aanzienlijke bijzondere waardevermindering van een personen die het vermogen van de persoon in verschillende periode van tijd in verschillende tijdsdomeinen uitoefent, zelfs als die periode niet Videogames zijn ontworpen voor intense hand-to-eye coördinatie en deskundigen zijn van mening dat te veel van een bepaald type activiteit de middelen van de ogen kan uitputten en kan leiden tot blindheid. Het is dus niet verrassend dat experts van mening zijn dat overmatige gamen ook belangrijke problemen kunnen veroorzaken bij de mentale en de sociale vaardigheden van een kind. In feite is game-verslaving gedefinieerd als een voorwaarde waarbij een persoon buitensporig is gericht op spelgerelateerde activiteiten en een obsessie voor hen ontwikkelt. Een dergelijke persoon kan normale eisen en verantwoordelijkheden van zijn of haar leven negeren, inclusief verantwoordelijkheden ten opzichte van familieleden, vrienden en werk.

Problematisch gamen en gameverslaving

Deze vorm van verslaving komt vaker voor bij tieners, maar het wordt ook gevonden in veel volwassenen die hun verslaving niet willen opgeven aan videogames. Geschat is dat ongeveer 25% van de mensen die het internet regelmatig gebruiken, verslaafd zijn aan een soort internetactiviteiten. Het is dan niet verrassend dat deskundigen internetverslaving hebben gedefinieerd als een van de meest destructieve verslavingen. Er zijn een aantal redenen waarom mensen verslaafd raken aan videogames en internetgerelateerde activiteiten. Gaming is zeer competitief en spelers proberen elkaar vaak te overtreffen in termen van vaardigheden, om succes in het spel te bereiken en om het niveau van hun ervaring en vaardigheden te vergroten.

Volgens deskundigen zijn er bepaalde gemeenschappelijke kenmerken van videogame-verslaving, waaronder het afwezigheid van controle, het verlies van interesse in het oorspronkelijke spelplatform en het onvermogen om normaal te functioneren zonder de spellen te spelen. Andere symptomen omvatten het doorbrengen van overmatige hoeveelheid tijd en geld op bepaalde games, verlies van sociale interactie met vrienden en familie en gevoelens van schuld of schaamte als gevolg van verlies van inkomsten van ontbrekende tijdspelen. In sommige gevallen verschijnen de symptomen pas totdat de speler een aantal maanden compulsieve gaming ervaart. Als u een of meer van deze waarschuwingsborden voelt, dan is het het beste om uw arts meteen te raadplegen.

Intrekking Symptomen

Intrekking Symptomen: een individueel lijden aan spelverslaving ervaart meestal ernstige ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met spelen. Deze kunnen rusteloosheid, angst, prikkelbaarheid, slapeloosheid, angst, paniekaanvallen, depressie, duizeligheid, misselijkheid en schudden omvatten. Met voortdurende gamen worden de cognitieve vaardigheden en het zelfvertrouwen van de personen gedegradeerd. Videogames die gratis worden gedownload, kunnen ernstige schade aan het hersenen van een personen veroorzaken door onjuiste verwerking van informatie. Het langdurige gebruik van videogames kan ook leiden tot een toenemende hoeveelheden stress, spanning en spanning in het lichaam, waardoor verhoogde hoeveelheden hartstam en hoge bloeddruk. Als u een van deze symptomen voelt, is het het beste om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts.

Behandeling voor videogame-verslaving

Behandeling voor videogame-verslaving: er zijn veel verschillende behandelingsopties beschikbaar voor diegenen die lijden aan videogame-verslaving. Afhankelijk van de ernst van de verslaving vereisen sommige behandelingsprogramma’s het individu om veel tijd van hun computer uit te geven om de symptomen van de verslaving te behandelen. Voor andere mensen kan de behandeling bestaan uit een combinatie van verschillende methoden. Een gezond, uitgebalanceerd dieet, lichaamsbeweging, slaap en stressbeheer kan veel helpen bij het behandelen van de symptomen van deze aandoening.

Er zijn een aantal waarschuwingssignalen van een toenemende hoeveelheid videogame-verslaving. Het is belangrijk om een professional te raadplegen als een of meer van deze waarschuwingsborden worden ervaren. Als de juiste behandeling wordt ondernomen, kunnen degenen die verslaafd zijn aan videogames betere aangepaste en gezondere individuen worden, die een gelukkig leven leiden zonder verslavend gedrag. Video Gaming kan een aangename verleden tijd zijn, maar degenen die gehecht raken aan videogames moeten ervoor zorgen dat ze de juiste behandeling krijgen voor videogame-verslaving.

Samen tegen gameverslaving.  GameChangers is een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzet voor evenwichtig game- en schermgebruik. Aan de hand van getuigenissen, infoavonden, workshops en persoonlijke begeleidingen maken we problematisch gamegedrag bespreekbaar, helpen we gamers en hun omgeving dit aan te pakken en vermijden we gameverslaving.