Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

De beste supplementen bij zware workouts

Serieus bezig met krachttraining en heb jij een zware workout op de planning staan? Wil jij graag weten wat de beste voedingssupplementen zijn om meer uit jouw workout te halen? Krachttraining is lichamelijk en mentaal zwaar, maar wel heel belangrijk om jouw doelen te behalen. Wanneer je een lekkere workout hebt dan geeft dit je een fijn gevoel en motivatie om door te knallen. Weten met welke voedingssupplementen jij meer uit je zware workout haalt? Lees dan even verder.

Wat zijn supplementen?

Voedingssupplementen zijn aanvullingen op jouw dagelijkse voeding die jou helpen bij het behalen van jouw doelen. Eiwitpoeder, vitamines, creatine en nog veel meer verschillende supplementen helpen jou bij het opbouwen van spieren of het behalen van andere doelen op sportief vlak. Voedingssupplementen als eiwitten, vitamines en creatine worden vaak ingenomen na een workout. Ze helpen bij de groei en het herstel van de spieren. Maar wat zijn nou supplementen die helpen bij een zware workout?

De beste supplementen bij zware workouts

Om extra energie en kracht te hebben tijdens een workout gebruiken veel fitnessfanaten supplementen. Een bekend supplement voorafgaand aan een zware training is pre workout. Vaak is dit in poeder vorm en meng je dit met water. Vervolgens drink je het op en ervaar je zo’n 15 tot 30 minuten na het innemen een energieboost. Wanneer je even weinig energie hebt of een zware training wilt neerzetten dan is het supplement perfect. Je bent sterker, hebt meer energie en kan dus meer gewichten en meer herhalingen uitvoeren. Pre workout is volgens velen een van de beste supplementen bij zware workouts.

Voordelen van pre workout

Er zitten een aantal voordelen aan een pre workout voordat je gaat trainen:

– Je hebt meer kracht om gewichten te tillen.
– Jouw energieniveau is een stuk hoger.
– Mentaal geeft pre workout jou het gevoel dat je meer kan.
– Het voedingssupplement werkt snel. Na het innemen 15 tot 30 minuten wachten en dan kan jouw workout beginnen.

Wanneer gebruik je pre workout?

Het innemen van supplementen voorafgaand aan een training is een goed plan wanneer je geen of weinig energie of motivatie voelt. Het kan je over een dood punt helpen en een steuntje in de rug geven, maar uiteindelijk moet je nog steeds wel zelf doen natuurlijk. Het gebruiken van pre workout hoeft ook zeker niet elke dag. Bekijk wat de zwaarste workouts zijn en neem dan supplementen die kunnen helpen. Zo heb je voldoende energie en zorg je ervoor dat het supplement effectief blijft. Wanneer je dagelijks voorafgaand aan je training jouw energieboost verhoogd dan wordt de effectiviteit minder en zal je dus steeds meer poeder moeten mengen om aan jouw piek te komen.

We raden aan om pre workout te nemen wanneer je weinig energie voelt, een zware dag hebt gehad of een zware training gepland hebt staan. Wil jij graag pre workout in huis hebben om jouw zware trainingen tot een succes te maken? Wil jij graag rammen in de sportschool? Bestel dan hier jouw supplementen!