Sportcoach

Personal training en coaching

By - Tom Cosyns

Waar komt Mindfulness vandaan?

Waar komt Mindfulness vandaan? Hoe kunnen we mindfulness gebruiken om onszelf en ons leven ten goede te komen?

Mindfulness wordt gewoon in het moment volledig aanwezig. Het is een vorm van bewustzijn, waarmee we onze gedachten, gevoelens en acties kunnen opmerken zonder ze te beoordelen of proberen ze te veranderen. Het woord Mindfulness is afgeleid van het Latijn, dat zich bewust van wat bestaat. Mindfulness-oefeningen werden voor het eerst ontwikkeld door Bhante Gautama Buddha, de Boeddha die bekend werd als de Boeddha van Mahayana.

Waar komt Mindfulness vandaan?

Volgens Boeddha is Mindfulness de eerste stap naar verlichting. Het is echter niet iets dat snel of gemakkelijk kan worden bereikt. We moeten er dag per dag voor werken totdat het natuurlijk en deel uitmaakt van onze dagelijkse routine. Het komt niet alleen uit het niets, maar het kost hard werken en toewijding om het in ons leven mee te nemen.

Een manier om in de Mindfulness-toestand te komen, is door opgemerkt, omdat deze praktijken kunnen helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het beoefenen van machtig eten helpt bij het verminderen van voedselinspanningen, en tegelijkertijd, het verminderen van stress, spanning en zorgen. Mindfulness-oefeningen zoals yoga en meditatie zijn ook nuttig als je de natuurlijke effecten van mindfulness wilt ervaren.

Dus hoe komt Mindfulness in ons op? Mindfulness wordt ervaren wanneer een persoon regelmatig in de staat van bewustzijn en mindfulness komt. Bewustzijn ontstaat wanneer je je bewust wordt van je adem, je gedachten en je lichaamsensaties. Je volledig bewust zijn van deze dingen, creëert een gevoel van kalmte en ontspanning. Dit is ook het begin van Mindfulness-meditatie, wat u helpt u te focussen en afleidingen af te stemmen die de hele dag door kunnen ontstaan.

Mindfulness en meditatie zijn twee factoren die samenwerken om een meer bewegende en ontspannen gemoedstoestand te creëren. We kunnen deze oefeningen doen door een wandeling te maken, gaan voor een fietstocht, mediteren, of misschien een boek lezen of een film bekijken. Er zijn veel manieren waarop we in ons dagelijks leven een mindfulness-omgeving kunnen creëren. Leren hoe je meditatie regelmatig kunt oefenen, is essentieel.

Wat is mindfulness? – voordelen + mindfulness oefening

Mindfulness praktijken zijn gunstig omdat ze kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning in ons leven. Ze kunnen ook helpen de symptomen van ziekten, zoals hoge bloeddruk, depressie en zelfs kanker te verlichten. Een ander voordeel van mindfulness en meditatie is door gewichtsverlies. De geest is een factor die een belangrijke rol speelt in gewichtsverlies. Door consistente Mindfulness praktijken kunnen individuen geleidelijk afvallen en hun gezondheid verbeteren.

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over Mindfulness en hoe het uw dagelijks leven ten goede komt, zijn er verschillende bronnen beschikbaar voor u. U kunt verschillende boeken vinden die zijn geschreven over het onderwerp dat u zal helpen bij het ontwikkelen van een dieper bewustzijn en begrip van de aard van meditatie en mindfulness. Sommige van deze boeken omvatten het geheime leven van bijen: een revolutionaire gids voor gezond leven en de kracht van meditatie. Andere bronnen voor het leren van meer over meditatie en de voordelen die het aan je leven kan brengen, zijn het handboek van meditatie door Michael Reed en Meditation – Vrijheid van de vermoeidheid van het moderne leven door John Russel. Met deze verschillende boeken kunt u een dieper bewustzijn van uw geest ontwikkelen en hoe het werkt.

Naast het lezen van de verschillende voordelen van Mindfulness, wilt u misschien ervoor zorgen dat u een dagelijkse praktijk van yoga beoefent. Er zijn verschillende stijlen van yoga die je kunt kiezen om te oefenen. Yoga kan je helpen je lichaam te versterken en je flexibiliteit te verbeteren en tegelijkertijd zelfvertrouwen en zelfrespect te verbeteren. Yoga is ook nuttig voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun geestelijke gezondheid en wellness. Terwijl je expertise krijgt in yoga, kun je experimenteren met de vele verschillende oefeningen die je kunt opnemen in je dagelijkse activiteiten.

mindfulness oefeningen voor directe rust.

Hoewel het misschien moeilijk lijkt om op de hoogte te zijn van je gedachten, is het belangrijk om te beseffen dat je controle hebt over hen. In die zin, mindfulness – of volledig aanwezig zijn – misschien gunstig zijn voor uw mentale toestand. Mindful betekent dat je aandacht besteedt aan je omgeving en hoe je je op een gegeven moment voelt. Als je constant aan iets denkt, ben je niet volledig aanwezig. Zelfs als je niet denkt, kun je nog steeds bewust zijn door simpelweg aanwezig te zijn.

Afgezien van deze fysieke en mentale voordelen, wat is Mindfulness een diepgaand effect op hoe u uw dagelijks leven ervaart. Wanneer je merkt dat je oplettend wordt, ervaar je waarschijnlijk een dieper gevoel van ontspanning. Hierdoor kunt u meer alert en meer attent worden op hoe u reageert op situaties. Regelmatig uitoefenen en tijd nemen voor meditatie en yoga kunnen u ook helpen om een staat van Mindfulness te bereiken die u in staat zal stellen om van deze andere voordelen van Mindfulness te genieten.